Botox kezelés - botox injekció - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóBotox kezelés - botox injekció (Képünk illusztráció)

A botox kezelés célja dinamikus ráncok (szarkalábak, szemráncok) megszüntetése. A ránctalanító kezelés során adott botox injekció hatékonyan egészíti ki a szemhéjplasztikát is. Ha szeretné igénybe venni a botox kezelést Budapesten, azonnal hívjon fel: +36 30 / 9 410 - 325.

Botox kezelés Budapesten
Időtartam: 15 perc
Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés
Utókezelés: nincs

Mire jó a botox kezelés?

A ráncok megjelenése mindannyiunkban felkelti a félelmet, hogy elveszítjük szépségünket, rejtegeti kell magunkat. A botox kezelés az arc esztétikai kezeléseiben a dinamikus ráncok megszüntetésére alkalmas. A botox kezelés után eltűnnek a szarkalábak, a homlokráncok, a szemöldök közötti „mérges” ráncok. Az arc felső harmadában különösen hatékony és biztonságos az alkalmazása. Kiemelkedően jó eredményt lehet elérni a homlokon, az orrnyergen, a szemek körül, valamint szemöldökök között. A botox szem alatt is kisimítja a ráncokat. A beavatkozás megbízhatóan segít a haragos ráncok eltüntetésében.

Napjainkban 100 milliós nagyságrendű ránctalanító kezelés történik évente a botulinum toxinból előállított gyógyszerrel. Diadalmenete az esztétikai botox kezelésekben csúcsosodott ki, de használják az orvoslás más területein is. A kutatások alapján a botox injekció hatásosan kezeli a túlzott izzadást, migrént, vaginizmust, vizelési inkontinentiát, és számos, izomgörccsel járó neurológiai betegséget. A botox kezelés ára elfogadható, különösen, ha figyelembe vesszük, mennyi kozmetikai kezelés árát lehet megspórolni egyetlen injekcióval.

A jól sikerült botox kezelés előnye, hogy észrevétlenül tesz szebbé - olyan, mint egy hosszan tartó kozmetikai kezelés. Szike, vágás, és lábadozási idő nélkül lehet éveket fiatalodni a kezelt területen.

Aki igényes a külsejére, és megengedheti magának a botox kezelést, rendszeresen él vele, hogy biztonságosan és kényelmesen akadályozza meg a ráncok kialakulását.

Mi is az a botox?

A botox név a botulinum toxin rövidítése. A botulinum toxin, a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt exotoxin. Ez a baktérium anaerob, azaz levegőtől elzárva, oxigén mentes körülmények között tud csak szaporodni. Nem megfelelően tartósított élelmiszerekben, főleg hús és gyümölcs konzervekben fordulhat elő. Ételmérgezés kapcsán juthat be a szervezetbe. A toxin az idegrendszerre hat, az ingerület átvitelt zavarva, bénulást okoz.

Habár a botulinum toxin az egyik legmérgezőbb ismert vegyület, ellenőrzött körülmények között hatékony gyógyszerként alkalmazható. Hatását az idegvégződések szintjén fejti ki, ahol blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, izombénulást hozva létre.

A ránctalanító kezelés során a botox injekció blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, lebénítva azokat, így sikeresen alkalmazható az arc dinamikus ráncainak megszüntetésére. A mimikai izmok összehúzódása okozza a dinamikus ráncok kialakulását, melyek a szarkalábakat, a homlokráncot, és a szemöldök közötti ráncokat foglalják magukba. A botox kezelés célja többek között a szarkalábak kezelése, a szemráncok (szem körüli ráncok) megszüntetése, haragos ránc eltüntetése, ugyanakkor a szemhéjplasztika igen hatékony kiegészítő kezelése. A botox szem alatti és szem feletti ráncok ellen egyaránt hatásos.

Az injekció után a botox azonnal működésbe lép. A hatás pár óra múlva már érzékelhető, az igazán látványos eredmény pár nap alatt alakul ki. A botox ránctalanító hatása 3-6 hónapig tart, egyeseknél akár 1 évig is. Az izombénulás átmeneti, az idő múlásával lassan és fokozatosan visszanyeri mozgékonyságát. A megfelelően végzett ránctalanító kezelés csak a ráncokat szünteti meg, az arc kifejezéséhez szükséges mimikai izmokat érintetlenül hagyja. Szükség szerint a ránctalanító kezelés többször megismételhető, és teljesen biztonságos.

A kozmetikai botox kezelést ránctalanításra 1989 óta használják. A botox kezelés ára napjainkra bárki által megengedhetővé vált, a botox injekció ára pedig gyakorlatilag megtérül a megspórolt kozmetikai kezelések és kozmetikumok által.

Botox injekciót kizárólag olyan orvos adhat be, aki rendelkezik botoxkezelési tanúsítvánnyal.

A botox helyesírása

Bár a botox szó még nem szerepel a helyesírási szótárakban, így nincs központilag előírt helyesírása, ám köznév lévén a kisbetűs írásmód javasolt. A nagybetűs Botox, amivel gyakran találkozhatunk, alighanem külföldi szövegek gondolkodás nélküli átvételét jelzi.

Botox hatású arckrémek

Azok a kozmetikai szerek, amiket botox hatású arckrém vagy botoxos arckrém néven reklámoznak, valójában botox-mentes hidratáló krémek. Ez egyben nagy szerencse, mert ha valóban botoxot tartalmaznának, vagy akár csak olyan hatóanyagot, ami botox-szerű hatású, az arcra kenve bénulást okoznának. Nem véletlen, hogy a botox kezelés során csak célzott izmok injekciózása történik, hogy a megfelelő hatást váltsuk ki. Az ilyen krémek lehetnek hasznosak, de sajnos nem váltják ki a botox kezelést, ha valódi eredményt szeretnénk elérni. A botox kezelés ára ráadásul nagyjából annyi, mint néhány tégely krém, így a botox injekció ár-érték aránya egyértelműen a botox javára dől el.

Botox kezelés - botox injekció - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros László
Botox kezelés
(Képünk illusztráció)

A botox kezelés menete

A botox kezeléseket budapesti rendelőmben végzem.

A botox kezelés során az arc izmaiba botox injekciót fecskendeznek. Ez egy nagyon rövid beavatkozás, nem igényel előkészületeket a páciens részéről, vagy lábadozási időt a kezelés után. Mivel nincsenek varratok, utókezelésre sincs szükség.

A botox injekciós kezelés után 4-5 órán át függőleges helyzetben kell maradni, és tartózkodni kell a nagy hőhatásoktól (napozás, szolárium, szauna). A ránctalanító kezelés területét nem szabad masszírozni, nyomkodni. Kerülni kell a nagy intenzitással járó testmozgást is a kezelés utáni napokban.

Az injekció után a botox azonnal hatni kezd. Az arc kisimulása a botox injekció beadása után pár órával már jelentkezik, de a ránctalanná válás nagyjából 3 nap múlva válik teljessé. A botox kezelés ránctalanító hatása 3-6 hónapig tart, ezután az izmok lassanként visszatérnek korábbi állapotukba. Szerencsére a kezelés teljes biztonsággal ismételhető meg a kívánt hatás fenntartása érdekében.

Lehetséges mellékhatások: A kezelt terület megduzzadhat, esetleg kialakulhatnak rajta zúzódáshoz hasonló bevérzések. A kezelés után előfordulhat fejfájás. A kezelt izmok körüli területen a kezelés után rövid ideig kialakulhat izomgyengeség. A botox kezelés mellékhatásai legfeljebb 2-3 napon belül elmúlnak.

Botox kezelés előtte - utána képek

Botox kezelés előtte - utána kép: Botox kezelés előttBotox kezelés előtte - utána kép: Egy héttel botox injekciós ránctalanító kezelés után
Botox kezelés előtte - utána kép: Egy héttel botox injekciós ránctalanító kezelés után

Botox és a szemhéjplasztika

A botox injekcióval végzett ránctalanító kezelés a szemhéjplasztika igen hatékony kiegészítő kezelése. A botox kezelést a szem körüli ráncok (szem alatti és szem feletti ráncok), a szarkalábak, megszüntetésére alkalmazzuk. Célszerű már a szemhéjplasztikai műtét előtt elvégezni, de a műtéttel egy időben is lehetséges. A botox kezelés minimális kellemetlenséggel járó beavatkozás. A szarkalábak területén, a bőr alá, meghatározott pontokba kell befecskendezni a gyógyszert. A kezelés hatására a szemkörüli orbicularis izom azon része bénul le, amiknek az összehúzódása a szarkalábak keletkezését idézte elő. Az arc mimikája nem változik, csak mosoly, nevetés esetén nem képződnek szarkalábak A botox injekció hatása pár óra után kezd beállni, teljes egy pár nap alatt lesz, és 3-6 hónapig tart. Az izombénulás átmeneti, az idő múlásával a kezelt terület lassan és fokozatosan visszanyeri mozgékonyságát. Szükség szerint a kezelés többször megismételhető, és teljesen biztonságos.

Ha a sikeres kezelést követően is az az érzése, hogy nem hatott a botox kezelés, akkor érdemes kiegészítő kezeléseket alkalmazni ráncfeltöltésre vagy az arc kisimítására. Ennek kapcsán keressen fel a megadott elérhetőségeimen egy konzultációra.

 

Botox kezeléssel kapcsolatos gyakori kérdések

A botox meggyengíti az arcizmokat?

A botox injekciót csak olyan arcizmokba adjuk be, amik nem érintik a mimikát. A kozmetikai botox kezelés csak azokra az izmokra van hatással, ahova az injekció beadásra került. Ezek a kezelt izmok valóban meggyengülnek attól, hogy nem használjuk őket, de ez is segít abban, hogy tovább tartson a ránctalanító hatás.

Hogyan hat a botox az arcizmokra?

A botox megakadályozza, hogy az idegi impulzusok elérjék az izmokat. Az izmok így nem húzódnak össze, ami által a ráncok is kisimulnak.

Mennyire veszélyes a botox kezelés?

A megfelelő szakember által beadott botox injekció nem jelent veszélyt. A kezelés így csak a kezelt izmokon érvényesül, a szervezet egészére nincs semmilyen hatással.

Mi történik, ha abbahagyom a botox kezelést?

A botox kezelést nem kötelező folyamatosan végezni, akár egyetlen kezelés is elégséges lehet huzamos ideig tartó hatáshoz. A kezelés miatt pihenő izmok meggyengülnek, így a botox hatásának elmúlása után is kisebbek lesznek a ráncok. Nem kell attól félni, hogy a kezelés után erősebben térnek majd vissza a ráncok!

Mi történik, ha nem hatott a botox kezelés?

A botox injekció valószínűleg hatott, de előfordulhat, hogy a vártnál kevésbé volt sikeres a beavatkozás. Ilyenkor további lehetőségek, kiegészítő kezelés kapcsán érdemes újra felkeresni a rendelőmet. Ha valóban nem hatott a botox, akkor lehet, hogy nem megfelelő szakemberhez fordult, akitől lejárt felhasználási idejű szert kapott, vagy nem a megfelelő pontokra. Ez nálam elképzelhetetlen, de ha Önnel megtörtént más kezelése során, akkor forduljon hozzám bátran, hogy a segítségére lehessek.

A botox után mire kell vigyázni?

A botox injekciót követően 4-5 órán keresztül függőleges helyzetben kell maradni. Kerülni kell a nagy hőt (napozás, szolárium, szauna). A kezelt területet nem szabad masszírozni, nyomkodni. A botox kezelés utáni napokban tartózkodni kell a nagy intenzitással járó testmozgástól.

Milyen tornát lehet végezni botox kezelés után?

A botox kezelés után egy ideig kíméletes tornát lehet csak végezni. Az izmokat, ízületeket lassan át lehet mozgatni, de ez ne járjon nagy intenzitással, komoly emelésekkel, a vérnyomás jelentős emelkedésével. Bármi olyan testmozgás, ami után egyébként izomláz szokott jelentkezni, kerülendő.

 

Botox kezelés vélemények, tapasztalatok

O. Zoltánné: "A felső szemhéjplasztikám mellett botox kezelést is végzett a Doktor Úr, amivel rendkívül elégedett vagyok! A haragos ráncok eltűntek, a szarkalábak felszívódtak, a szem körüli ráncok kisimultak. Úgy érzem, hogy a ránctalanító kezeléstől éveket fiatalodott az arcom! A botox kezelés ára nekem nagyon megérte, biztosan máskor is a Doktor Úrhoz fogok jönni."

S. Zsuzsanna: "A botox is tökéletes lett, máshova nem is fogok menni ezentúl. Gyakori, hogy orvosok felhígítják az anyagot és az eredmény csapnivaló. Boros doktornál tökéletes lett. Nagyon jutányos áron dolgozik, nagyon megéri a befektetést, hogy nem egy fáradt tekintet les rám vissza a tükörből reggelente."* * *

Kérdése támadt a botox kezeléssel kapcsolatban? Többet szeretne tudni a botox injekcióról, a ránctalanító kezelésről? Vannak saját tapasztalatai a kezeléssel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.