Lézeres szemhéjplasztika - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóLézeres szemhéjplasztika
Képünk illusztráció

lézeres szemhéjplasztika egy külön fejezetet képez a szemhéjplasztika területén. Csak egy pár éve létezik, de a technika fejlődésének köszönhetően, az egyre többet tudó lézergépek révén, folyamatosan bővül a kezelések lehetősége.

lézeres szemhéjplasztika kezelés során gyakorlatilag minden lézerrel történik, szikére nincs szükség. Két részből áll, a lézeres ránctalanításból és a lézeres szemhéj műtétből.

Adott esetben a két beavatkozás külön-külön is elvégezhető, de általában kombinálva adja a legjobb eredményt.

A lézeres ránctalanítás

lézeres ránctalanítás segítségével szem körül megöregedett, ráncos, petyhüdt bőr látványosan megfeszíthető szkenner típusú lézerrel. A letapogató lézer, minden egyes áthaladása során, egy nagyon vékony réteget éget le a bőr felszínéről. A mélység ameddig hatol a lézer, azaz a leégetett réteg vastagsága, pontosan szabályozható a lézergép kezelési paramétereinek beállításával. Ezért ez a technika igen biztonságosnak tekinthető. A lézeres ránctalanítás során a bőr teljes hámrétege, ill. az irha egy része kerül eltávolításra. Az irhában keletkezett hő jelentős bőrzsugorodást eredményez, a ráncok kisimulnak, eltűnnek. A gyógyulás során a bőr felszínére új, fiatal hámréteg nő.  A kezelés egyben erőteljesen stimulálja a bőrt új kollagén rostok termelésére, minek hatására a bőr rugalmassága jelentősen nő.

A lézeres ránctalanítás CO2 vagy ErYAG típusú lézerrel történik. A CO2 (széndioxid) lézer erőteljesebben képes megfeszíteni a bőrt, mint az ErYAG (ErbiumYAG) lézer. Ennek az a magyarázata, hogy a CO2 lézeres kezelés során több hő keletkezik a bőrben, minek hatására a bőr jobban zsugorodik. Hátránya az ErYAG lézerrel szemben, hogy a gyógyulás hosszabb ideig tart, a kezelt bőr lassabban nyeri vissza eredeti színét.

A lézeres szemhéj műtét

lézeres szemhéj műtét gyakorlatilag egy hagyományos szemhéjplasztika, amit nem szikével, hanem CO2 lézerrel végzünk. Minden vágás, preparálás lézerrel történik. Nagy előnye, hogy a vérzés jelentősen csökkenthető, hiszen a lézerfény nem csak vág, hanem egy időben a kis hajszálereket is lehegeszti. A műtét során a lézerfény segítségével a megnyúlt, laza kötő és izomszövetek zsugorítása is elvégezhető.

* * *

A lézeres szemhéjplasztika esetében a módszerek és technikák szabadon kombinálhatók. Történhet csak lézeres felső szemhéj ránctalanítás, felső szemhéj plasztika lézeres ránctalanítással, alsó transconjunctivalis szemhéjplasztika lézeres ránctalanítás nélkül, alsó szemhéjplasztika lézeres alsó-felső ránctalanítással, alsó-felső szemhéjplasztika lézeres alsó- felső ránctalanítással.

Hogy az adott esetben melyik módszertől várható a legjobb eredmény, azt az orvosi vizsgálat után, személyre szabottan, a beteggel egyeztetve dönthető el.

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.