Botox kezelés - botox injekció - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóBotox kezelés - botox injekció (Képünk illusztráció)

A botox kezelés célja dinamikus ráncok (szarkalábak, szemráncok) megszüntetése. A ránctalanító kezelés során adott botox injekció hatékonyan egészíti ki a szemhéjplasztikát is. Ha szeretné igénybe venni a botox kezelést Budapesten, azonnal hívjon fel: +36 20 / 574 - 7284.

Botox kezelés Budapesten
Időtartam: 15 perc
Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés
Utókezelés: nincs

Mire jó a botox kezelés?

A ráncok megjelenése mindannyiunkban felkelti a félelmet, hogy elveszítjük szépségünket, rejtegeti kell magunkat. A botox kezelés az arc esztétikai kezeléseiben a dinamikus ráncok megszüntetésére alkalmas. A botox kezelés után eltűnnek a szarkalábak, a homlokráncok, a szemöldök közötti „mérges” ráncok. Az arc felső harmadában különösen hatékony és biztonságos az alkalmazása. Kiemelkedően jó eredményt lehet elérni a homlokon, az orrnyergen, a szemek körül, valamint szemöldökök között. A botox szem alatt is kisimítja a ráncokat. A beavatkozás megbízhatóan segít a haragos ráncok eltüntetésében.

Napjainkban 100 milliós nagyságrendű ránctalanító kezelés történik évente a botulinum toxinból előállított gyógyszerrel. Diadalmenete az esztétikai botox kezelésekben csúcsosodott ki, de használják az orvoslás más területein is. A kutatások alapján a botox injekció hatásosan kezeli a túlzott izzadást, migrént, vaginizmust, vizelési inkontinentiát, és számos, izomgörccsel járó neurológiai betegséget. A botox kezelés ára elfogadható, különösen, ha figyelembe vesszük, mennyi kozmetikai kezelés árát lehet megspórolni egyetlen injekcióval.

A jól sikerült botox kezelés előnye, hogy észrevétlenül tesz szebbé - olyan, mint egy hosszan tartó kozmetikai kezelés. Szike, vágás, és lábadozási idő nélkül lehet éveket fiatalodni a kezelt területen.

Aki igényes a külsejére, és megengedheti magának a botox kezelést, rendszeresen él vele, hogy biztonságosan és kényelmesen akadályozza meg a ráncok kialakulását.

Mi is az a botox?

A botox név a botulinum toxin rövidítése. A botulinum toxin, a Clostridium botulinum anaerob baktérium által termelt exotoxin. Ez a baktérium anaerob, azaz levegőtől elzárva, oxigén mentes körülmények között tud csak szaporodni. Nem megfelelően tartósított élelmiszerekben, főleg hús és gyümölcs konzervekben fordulhat elő. Ételmérgezés kapcsán juthat be a szervezetbe. A toxin az idegrendszerre hat, az ingerület átvitelt zavarva, bénulást okoz.

Habár a botulinum toxin az egyik legmérgezőbb ismert vegyület, ellenőrzött körülmények között hatékony gyógyszerként alkalmazható. Hatását az idegvégződések szintjén fejti ki, ahol blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, izombénulást hozva létre.

A ránctalanító kezelés során a botox injekció blokkolja az ingerület átvitelt az izmokra, lebénítva azokat, így sikeresen alkalmazható az arc dinamikus ráncainak megszüntetésére. A mimikai izmok összehúzódása okozza a dinamikus ráncok kialakulását, melyek a szarkalábakat, a homlokráncot, és a szemöldök közötti ráncokat foglalják magukba. A botox kezelés célja többek között a szarkalábak kezelése, a szemráncok (szem körüli ráncok) megszüntetése, haragos ránc eltüntetése, ugyanakkor a szemhéjplasztika igen hatékony kiegészítő kezelése. A botox szem alatti és szem feletti ráncok ellen egyaránt hatásos.

Az injekció után a botox azonnal működésbe lép. A hatás pár óra múlva már érzékelhető, az igazán látványos eredmény pár nap alatt alakul ki. A botox ránctalanító hatása 3-6 hónapig tart, egyeseknél akár 1 évig is. Az izombénulás átmeneti, az idő múlásával lassan és fokozatosan visszanyeri mozgékonyságát. A megfelelően végzett ránctalanító kezelés csak a ráncokat szünteti meg, az arc kifejezéséhez szükséges mimikai izmokat érintetlenül hagyja. Szükség szerint a ránctalanító kezelés többször megismételhető, és teljesen biztonságos.

A kozmetikai botox kezelést ránctalanításra 1989 óta használják. A botox kezelés ára napjainkra bárki által megengedhetővé vált, a botox injekció ára pedig gyakorlatilag megtérül a megspórolt kozmetikai kezelések és kozmetikumok által.

Botox injekciót kizárólag olyan orvos adhat be, aki rendelkezik botoxkezelési tanúsítvánnyal.

A botox helyesírása

Bár a botox szó még nem szerepel a helyesírási szótárakban, így nincs központilag előírt helyesírása, ám köznév lévén a kisbetűs írásmód javasolt. A nagybetűs Botox, amivel gyakran találkozhatunk, alighanem külföldi szövegek gondolkodás nélküli átvételét jelzi.

Botox hatású arckrémek

Azok a kozmetikai szerek, amiket botox hatású arckrém vagy botoxos arckrém néven reklámoznak, valójában botox-mentes hidratáló krémek. Ez egyben nagy szerencse, mert ha valóban botoxot tartalmaznának, vagy akár csak olyan hatóanyagot, ami botox-szerű hatású, az arcra kenve bénulást okoznának. Nem véletlen, hogy a botox kezelés során csak célzott izmok injekciózása történik, hogy a megfelelő hatást váltsuk ki. Az ilyen krémek lehetnek hasznosak, de sajnos nem váltják ki a botox kezelést, ha valódi eredményt szeretnénk elérni. A botox kezelés ára ráadásul nagyjából annyi, mint néhány tégely krém, így a botox injekció ár-érték aránya egyértelműen a botox javára dől el.

Botox kezelés - botox injekció - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros László
Botox kezelés
(Képünk illusztráció)

A botox kezelés menete

A botox kezeléseket budapesti rendelőmben végzem.

A botox kezelés során az arc izmaiba botox injekciót fecskendeznek. Ez egy nagyon rövid beavatkozás, nem igényel előkészületeket a páciens részéről, vagy lábadozási időt a kezelés után. Mivel nincsenek varratok, utókezelésre sincs szükség.

A botox injekciós kezelés után 4-5 órán át függőleges helyzetben kell maradni, és tartózkodni kell a nagy hőhatásoktól (napozás, szolárium, szauna). A ránctalanító kezelés területét nem szabad masszírozni, nyomkodni. Kerülni kell a nagy intenzitással járó testmozgást is a kezelés utáni napokban.

Az injekció után a botox azonnal hatni kezd. Az arc kisimulása a botox injekció beadása után pár órával már jelentkezik, de a ránctalanná válás nagyjából 3 nap múlva válik teljessé. A botox kezelés ránctalanító hatása 3-6 hónapig tart, ezután az izmok lassanként visszatérnek korábbi állapotukba. Szerencsére a kezelés teljes biztonsággal ismételhető meg a kívánt hatás fenntartása érdekében.

Lehetséges mellékhatások: A kezelt terület megduzzadhat, esetleg kialakulhatnak rajta zúzódáshoz hasonló bevérzések. A kezelés után előfordulhat fejfájás. A kezelt izmok körüli területen a kezelés után rövid ideig kialakulhat izomgyengeség. A botox kezelés mellékhatásai legfeljebb 2-3 napon belül elmúlnak.

Botox kezelés előtte - utána képek

Botox kezelés előtte - utána kép: Botox kezelés előttBotox kezelés előtte - utána kép: Egy héttel botox injekciós ránctalanító kezelés után
Botox kezelés előtte - utána kép: Egy héttel botox injekciós ránctalanító kezelés után

Botox és a szemhéjplasztika

A botox injekcióval végzett ránctalanító kezelés a szemhéjplasztika igen hatékony kiegészítő kezelése. A botox kezelést a szem körüli ráncok (szem alatti és szem feletti ráncok), a szarkalábak, megszüntetésére alkalmazzuk. Célszerű már a szemhéjplasztikai műtét előtt elvégezni, de a műtéttel egy időben is lehetséges. A botox kezelés minimális kellemetlenséggel járó beavatkozás. A szarkalábak területén, a bőr alá, meghatározott pontokba kell befecskendezni a gyógyszert. A kezelés hatására a szemkörüli orbicularis izom azon része bénul le, amiknek az összehúzódása a szarkalábak keletkezését idézte elő. Az arc mimikája nem változik, csak mosoly, nevetés esetén nem képződnek szarkalábak A botox injekció hatása pár óra után kezd beállni, teljes egy pár nap alatt lesz, és 3-6 hónapig tart. Az izombénulás átmeneti, az idő múlásával a kezelt terület lassan és fokozatosan visszanyeri mozgékonyságát. Szükség szerint a kezelés többször megismételhető, és teljesen biztonságos.

Ha a sikeres kezelést követően is az az érzése, hogy nem hatott a botox kezelés, akkor érdemes kiegészítő kezeléseket alkalmazni ráncfeltöltésre vagy az arc kisimítására. Ennek kapcsán keressen fel a megadott elérhetőségeimen egy konzultációra.

Botox kezelés - További információk

Botox

WikiPedia: Botulinum toxin

Webbeteg: A botox előnyei és hátrányai

Botox kezelés

Blikk Rúzs: Csodaszer vagy átok? A legnagyobb tévhitek a botoxról: Cikk.ß

csivettka: ORVOST KÉRDEZTEM A BOTOXRÓL: Videó.

csivettka: EZÉRT SZERETNÉK BOTOXOT - beszélgetős SMINKVIDEÓ *Csivettka*: Videó, főleg sminkelési tippek, de van benne szó a botoxról is.

Cosmetolux: A Botox és az alkohol összeegyeztethetőségéről: Cikk.Ł

Dr. Hegedűs Beáta: 💉A Botox Kezelésről 💉: Videó.

HáziPatika.com: Így működnek a bőrfiatalító kezelések | HáziPatika: Videó.

HáziPatika.com: Hogyan működik a botox?: Videó.

Körúti OrvosEsztétikai Centrum: A mély ráncok legjobb ellenszere a Botox: Videó.

Rúzs & Más: 10 HATHATÓS TIPP A SZEBB ÉS FIATALABB BŐRÉRT – II.rész: Ismertető cikk.

Rúzs & Más: MEGLEPŐ TÉNYEK A BOTOXRÓL: Ismertető cikk.

Rúzs & Más: RÁNCSIMÍTÁS: BOTOX KONTRA HIALURONSAVAS TÖLTŐK: Ismertető cikk.

Smink & Makeup - Katushka: Ránckisimítás: botox kontra hialuronsavas töltők: A fenti cikk tükrözése.

Szépség Bróker: Botox-kezelés: Cikk.

Szépség Bróker: Milyen ránctípus esetén hatásos a botox (botulinum toxin) injekció?: Cikk.

Új Nő - M. Ando Krisztina: A nevezetes botox: Cikk.

Új Nő - Varga Klára: Szelíd bőrkarbantartás: Cikk.

Új Nő - M. Ando Krisztina: Szúrhat-e botoxot a kozmetikus?: Cikk.

Well & Fit: RÁNCTALANÍTÁS: LÉZERREL VAGY BOTOXSZAL?: Cikk.

Well & Fit: A LEGHATÉKONYABB FEGYVER A RÁNCOK ELLEN: Cikk.

Well & Fit: TÉVHITEK A BOTOXRÓL: Cikk.

Well & Fit: MÉG MINDIG KEDVELT FIATALÍTÓ ESZKÖZ A BOTOX: Cikk.

Well & Fit: BŐRSZÉPÍTÉS BOTOXSZAL? – NÉZD MEG VIDEÓNKAT!: Videó.

Well & Fit - Kiss Enikő: MEGÉRI? – A BOTOX – KEZELÉS ELŐNYEI ÉS HÁTRÁNYAI: Cikk.

Botox kezelés (angolul)

HotandFlashy: Botox Results Mature Skin | Crows Feet & Forehead Wrinkles: Ismertető videó. Angolul beszél.§

Botox kezelés - beavatkozás

alfoldtelevizio: CsókÁlló - Botox, biolifting, dermaroller kezelések (Revital Med Beauty): Videó, bemutatja a beavatkozást is.

Szépsegéd weboldal: Botox kezelés animáció: Videó a beavatkozásról.

zsomdomber: Botox kezelés: Videó, bemutatja a beavatkozást is.

Botox kezelés tapasztalatok

Blikk Rúzs: Megbánta a plasztikai műtétet és a botoxot a magyar színésznő: Cikk Gór Nagy Mária szemhéj plasztikájáról és botox injekciós kezeléséről.ß

Blikk Rúzs: Nem titkolja a beavatkozást Szűcs Judith! Egyiket sem: Cikk Szűcs Judith szemhéj plasztikájáról és botox injekciós kezeléséről.ß

Markó Rebeka: EZEKET CSINÁLTATTAM MEG AZ ARCOMON💉 | Elejétől a végéig, őszintén🤭: Videó a botoxos tapasztalatokról. Bemutatja a beavatkozást is.§

Pénzcentrum: Ennyiért botoxoltatott Farkas Rita, a magyar luxusfeleség: Cikk Farkas Rita botox kezeléséről.

Botox kezelés tapasztalatok - előtte és utána

Anna Rietz: MY BOTOX EXPERIENCE | Before & After | Pricing, Units, Results: Videó, bemutatja az alanyt a botox előtt és után. Angolul beszél.

Claire Ashley: BOTOX BEFORE AND AFTER: Videó, bemutatja az alanyt a botox előtt és után. Angolul beszél.

Natalie Maher: Botox Before and After: Videó, bemutatja az alanyt a botox előtt és után. Angolul beszél.

Natural Injector: Botox Brow Lift | How Botox can help with Hooded Eyes and other Eye Shapes: Ismertető videó. Bemutat alanyokat botox előtt és után. Angolul beszél.

Botox kezelés érdekességek

Well & Fit: A BOTOX CSÖKKENTHETI A FEJFÁJÁST IS!: Cikk.

Well & Fit: EZ MÁR SOK(K)! HOLLYWOOD 10 TÚLBOTOXOLT SZTÁRJA: Cikk.

Botox kezelés alternatívák: Ránctalanítás varázserővel

Tudatos Ébredés: Isten lézere és a kozmikus botox!: Cikk.§

Botox kezelés alternatívák: "Botox hatású" krémek

Beauty Forum Magyarország: Botox hatású és kollagénaktivizáló kezelés: Videó.

Mária Giró: Botox krém használata: Videó a krém felviteléről.

Helia-D Professional: Botox Hatású, Feltöltő, Ránctalanító kezelés: Videó.

Botox kezeléssel kapcsolatos gyakori kérdések

A botox meggyengíti az arcizmokat?

A botox injekciót csak olyan arcizmokba adjuk be, amik nem érintik a mimikát. A kozmetikai botox kezelés csak azokra az izmokra van hatással, ahova az injekció beadásra került. Ezek a kezelt izmok valóban meggyengülnek attól, hogy nem használjuk őket, de ez is segít abban, hogy tovább tartson a ránctalanító hatás.

Hogyan hat a botox az arcizmokra?

A botox megakadályozza, hogy az idegi impulzusok elérjék az izmokat. Az izmok így nem húzódnak össze, ami által a ráncok is kisimulnak.

Mennyire veszélyes a botox kezelés?

A megfelelő szakember által beadott botox injekció nem jelent veszélyt. A kezelés így csak a kezelt izmokon érvényesül, a szervezet egészére nincs semmilyen hatással.

Mi történik, ha abbahagyom a botox kezelést?

A botox kezelést nem kötelező folyamatosan végezni, akár egyetlen kezelés is elégséges lehet huzamos ideig tartó hatáshoz. A kezelés miatt pihenő izmok meggyengülnek, így a botox hatásának elmúlása után is kisebbek lesznek a ráncok. Nem kell attól félni, hogy a kezelés után erősebben térnek majd vissza a ráncok!

Mi történik, ha nem hatott a botox kezelés?

A botox injekció valószínűleg hatott, de előfordulhat, hogy a vártnál kevésbé volt sikeres a beavatkozás. Ilyenkor további lehetőségek, kiegészítő kezelés kapcsán érdemes újra felkeresni a rendelőmet. Ha valóban nem hatott a botox, akkor lehet, hogy nem megfelelő szakemberhez fordult, akitől lejárt felhasználási idejű szert kapott, vagy nem a megfelelő pontokra. Ez nálam elképzelhetetlen, de ha Önnel megtörtént más kezelése során, akkor forduljon hozzám bátran, hogy a segítségére lehessek.

A botox után mire kell vigyázni?

A botox injekciót követően 4-5 órán keresztül függőleges helyzetben kell maradni. Kerülni kell a nagy hőt (napozás, szolárium, szauna). A kezelt területet nem szabad masszírozni, nyomkodni. A botox kezelés utáni napokban tartózkodni kell a nagy intenzitással járó testmozgástól.

Milyen tornát lehet végezni botox kezelés után?

A botox kezelés után egy ideig kíméletes tornát lehet csak végezni. Az izmokat, ízületeket lassan át lehet mozgatni, de ez ne járjon nagy intenzitással, komoly emelésekkel, a vérnyomás jelentős emelkedésével. Bármi olyan testmozgás, ami után egyébként izomláz szokott jelentkezni, kerülendő.

Botox kezelés hol érhető el Magyarországon?

Botox kezelés legjobb tudomásom szerint elérhető a legtöbb nagyvárosban: Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen.

Botox kezelést a saját praxisomban Budapesten végzem.

Botox kezelés vélemények, tapasztalatok

O. Zoltánné: "A felső szemhéjplasztikám mellett botox kezelést is végzett a Doktor Úr, amivel rendkívül elégedett vagyok! A haragos ráncok eltűntek, a szarkalábak felszívódtak, a szem körüli ráncok kisimultak. Úgy érzem, hogy a ránctalanító kezeléstől éveket fiatalodott az arcom! A botox kezelés ára nekem nagyon megérte, biztosan máskor is a Doktor Úrhoz fogok jönni."

S. Zsuzsanna: "A botox is tökéletes lett, máshova nem is fogok menni ezentúl. Gyakori, hogy orvosok felhígítják az anyagot és az eredmény csapnivaló. Boros doktornál tökéletes lett. Nagyon jutányos áron dolgozik, nagyon megéri a befektetést, hogy nem egy fáradt tekintet les rám vissza a tükörből reggelente."

Botox kezelés árak

Alkalom Ár  
Első vizit (konzultáció, vizsgálat, tanácsadás, megbeszélés) 20.000 .- Ft

 

Botox kezelés 90.000 .- Ft

 

Botox kezelés Budapesten - Kapcsolatfelvétel a szemhéjplasztikai rendeléssel

A bőrünk feszessége, fiatalossága nagyban befolyásolja mások megítélését! Ha felmerül Önben a kérdés egy szépítő beavatkozás, ránctalanító kezelés kapcsán, keressen fel, hogy fel tudjam mérni, mit tudok ajánlani, milyen kezelésre lenne szüksége.

Ha ajánlataim felkeltették az érdeklődését, ne késlekedjen, keresse fel rendelésemet most!

TelefonTelefon: +36 20 / 574 - 7284

EmailEmail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

* * *

Kérdése támadt a botox kezeléssel kapcsolatban? Többet szeretne tudni a botox injekcióról, a ránctalanító kezelésről? Vannak saját tapasztalatai a kezeléssel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.