Lézeres szemhéjplasztika - Lézeres ránctalanítás - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóLézeres szemhéjplasztika - Lézeres ránctalanítás
Képünk illusztráció

A lézeres ránctalanítás a lézerrel végzett szemhéjplasztikai beavatkozások egyike.

Ilyenkor az ún. szkenner típusú lézer által megfeszítésre kerül a szem körüli, megöregedett, ráncos bőr. A lézer által eltávolított bőrréteg alól a bőr felszínére a gyógyulás során új, fiatal hámréteg nő.

Ez a kezelési eljárás igen biztonságosnak tekinthető. Vágás nem történik, a beavatkozás fájdalommentes, és mindez hegesedés nélkül gyógyul.

Ha szeretné igénybe venni a lézeres ránctalanítást Budapesten, azonnal hívjon fel: +36 30 / 9 410 - 325.

Lézeres ránctalanítás
Időtartam: 30-60 perc
Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés
Utókezelés: nincs

Miért lehet szükség a lézeres ránctalanításra?

A kor előre haladtával előfordulhat, hogy a szem körüli bőr megöregedik, ráncossá válik.

A lézeres ránctalanítás mindezt csökkenti, akár meg is szüntetheti.

A lézeres ránctalanítás eljárás

A lézeres ránctalanítást budapesti rendelőmben végzem.

lézeres ránctalanítás egy nem invazív esztétikai beavatkozás. Nincs vágás, szúrás, varrás, sem az ezekkel járó lehetséges komplikációk.

Az eljárás során a lézer letapogatja a bőrt, és minden egyes áthaladása során egy rendkívül vékony réteget leéget a bőr felszínéről. A leégetett bőrréteg vastagsága precízen szabályozható a berendezés kezelési paramétereinek beállításával.

A lézeres ránctalanítás során a bőr teljes hámrétege, ill. az irha egy része kerül eltávolításra. Az irhában keletkezett hő jelentős bőrzsugorodást eredményez, a ráncok kisimulnak, eltűnnek. A gyógyulás során a bőr felszínére új, sima, fiatal hámréteg nő.  A kezelés egyben erőteljesen stimulálja a bőrt új kollagén rostok termelésére, minek hatására a bőr rugalmassága jelentősen nő.

Az Ann Arbor-i Michigani Egyetem kutatása során Daniel Ward beszámolója szerint a páciensek 45%-ánál két évvel a beavatkozás után is kevésbé fordult elő ráncosodás a kezelt területen.

A teljes arc lézeres ránctalanítása során a beavatkozást altatásban végzi a kezelőorvos. Az altatásban történő beavatkozás után a beteg a műtő melletti pihenő szobában pihen.

Nincs hosszas gyógyulási idő, a kezelt terület gyakorlatilag már másnap terhelhető normális igénybevétel során.

Mellékhatásként a kezelés után pár napig előfordulhat pirosodás, égő érzés a bőrben.

A lézeres rántalanításhoz használt berendezés

A lézeres ránctalanítás CO2 vagy ErYAG típusú lézerrel történik.

A CO2 (széndioxid) lézer erőteljesebben képes megfeszíteni a bőrt, mint az ErYAG lézer. A CO2 lézeres kezelés során a magasabb energiájú beavatkozás miatt több hő keletkezik a bőrben. Ennek következményeként a bőr jobban zsugorodik. A CO2 lézer hátránya az ErYAG lézerrel szemben, hogy az erőteljesebb hatás miatt a gyógyulás is hosszabb ideig tart, a kezelt bőr lassabban nyeri vissza eredeti színét.

Az ErYAG (ErbiumYAG) lézer kisebb energiájú sugarat bocsát ki, ezért ennek esetében gyorsabb a gyógyulás, ugyanakkor a beavatkozás eredménye kevésbé látványos.

* * *

A lézeres szemhéjplasztika lehetőségei

A lézeres szemhéjplasztika esetében a módszerek és technikák szabadon kombinálhatók. Történhet csak lézeres felső szemhéj ránctalanítás, felső szemhéj plasztika lézeres ránctalanítással, alsó transconjunctivalis szemhéjplasztika lézeres ránctalanítás nélkül, alsó szemhéjplasztika lézeres alsó-felső ránctalanítással, alsó-felső szemhéjplasztika lézeres alsó- felső ránctalanítással.

Hogy az adott esetben melyik módszertől várható a legjobb eredmény, azt az orvosi vizsgálat után, személyre szabottan, a beteggel egyeztetve dönthető el.

lézeres szemhéjplasztika kezelés során gyakorlatilag minden lézerrel történik, szikére nincs szükség. Két részből áll, a lézeres ránctalanításból és a lézeres szemhéj műtétből.

Adott esetben a két beavatkozás külön-külön is elvégezhető, de általában kombinálva adja a legjobb eredményt.

További tudnivalók

Fehérvár Médiacentrum: Hatásos-e a lézeres ránctalanítás és bőrfiatalítás?: Ismertető cikk.

Rúzs & Más: 10 HATHATÓS TIPP A SZEBB ÉS FIATALABB BŐRÉRT – II.rész: Ismertető cikk.

Szépség Bróker - Dr. Kolat Zsuzsanna: Bőrfiatalítás frakcionált széndioxid lézerrel: Cikk.

Új Nő - Varga Klára: Szelíd bőrkarbantartás: Cikk.

Well & Fit: RÁNCTALANÍTÁS: LÉZERREL VAGY BOTOXSZAL?: Cikk.

Well & Fit: A LEGHATÉKONYABB FEGYVER A RÁNCOK ELLEN: Cikk.

Ránctalanító kezelés alternatívák: Ránctalanítás varázserővel

Tudatos Ébredés: Isten lézere és a kozmikus botox!: Cikk.§

Lézeres ránctalanítással kapcsolatos gyakori kérdések

Lézeres ránctalanítás vélemények, tapasztalatok

 

* * *

Szeretne többet tudni a lézeres szemhéjplasztikáról? Vannak saját tapasztalatai a lézeres ránctalanító kezeléssel rákapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.