Szálbehúzás (Thread lifting) - Nem felszívódó szálas szálbehúzás - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros László
Szálbehúzás (Thread lifting) - Nem felszívódó szálas szálbehúzás
Képünk illusztráció

A nem felszívódó szálas szálbehúzás során a bőrbe helyezett szálak a helyükön maradnak, és nem tűnnek el, mint a felszívódó szálas szálbehúzás esetén. Bár korábban népszerű volt, jelenleg már nem javasolt a használata, hogy ne okozzanak problémát a bőrszövetben maradó szálak. A szálbehúzás során kizárólag felszívódó szálas szálbehúzást alkalmazunk.

Aranyszálas szálbehúzás

Az aranyszálas szálbehúzó eljárást mintegy fél évszázada kezdték használni. Az arany nem allergizál, ezért nem kellett félni az esetleges komplikációktól, de ha bármi probléma merült fel, csak az első hat hónapban lehet eltávolítani. Előfordult, hogy az aranyszál a bőr felszínére került, ilyenkor ki kellett vágni a kilógó részt, és rögzíteni a szál két végét.

Az aranyszálas szálbehúzó beavatkozás a huszonnégy karátos aranyszálakat az arcbőr alá juttatta, és ez serkentette a kollagén termelését, valamint javította a kezelt terület vérellátottságát. Az aranyszálas kezelés ugyan feszesebbé teszi a bőrt, de nem emeli meg, ezért olyan esetekben volt használható, amikor a bőr veszített ugyan a rugalmasságából, de nem ereszkedett meg. Aranyszállal jó hatásfokkal lehetett szebbé tenni az arcot, nyakat, valamint a dekoltázs környékét.

Aranyszálas szálbehúzást nem végzünk a klinikánkon.

Szilikon szálas szálbehúzás

A következő fejlesztés a biokompatibilis szilikonból készülő fogazott szálak bevezetése volt. Ezekkel elérhették, hogy a szálak megemeljék a bőr szöveteit. Ennek az emelő hatása látványosabb volt, mint az aranyszálas szálbehúzásnak. Az emelés a beavatkozás után 2-3 évig maradt meg, ezután az öregedés következményei miatt romlott a hatása. Ekkor a fiatalítás végett egy újabb beavatkozással kellett a szálakat feszíteni, vagy új szálakat kellet bevezetni.

Száltípusok

  • Spring Thread: Szilikon és poliészter alapanyagú, négy irányban fogazott szálak, hogy a lehető legerősebb emelést tudja rögzíteni. A hatása 3-6 évig tart.

* * *

Ha valakit zavarnak a ráncai, a szálbehúzásos technika idejében való alkalmazásával a műtéti beavatkozás elkerülhető, de legalább is a műtét szükségességének az ideje jelentősen kitolható.

A szálbehúzás beavatkozás szükség esetén kiegészülhet szemhéjplasztikával. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

* * *

Szeretne többet tudni a szálbehúzásos eljárásról? Vannak saját tapasztalatai a thread lifting-gel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.