Szálbehúzás (Thread lifting) - Nem felszívódó szálas szálbehúzás - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros László
Szálbehúzás (Thread lifting) - Nem felszívódó szálas szálbehúzás
Képünk illusztráció

A nem felszívódó szálas szálbehúzás során a bőrbe helyezett szálak a helyükön maradnak, és nem tűnnek el, mint a felszívódó szálas szálbehúzás esetén. Hatásuk emiatt sokkal látványosabb és tartósabb.

Aranyszálas szálbehúzás

Az aranyszálas szálbehúzó eljárást mintegy fél évszázada használják biztonságosan. A kezelés hatására az arcbőr teltebb, simább lesz. A hatása eléréséhez 3-6 hónap szükséges, azonban az így elért eredmény akár 5-10 évig is megmarad. Az aranyszál nem szívódik fel, ezért a hatása tartósabb, mint a felszívódó szálas szálbehúzásé. Az arany nem allergizál, ezért nem kell félni az esetleges komplikációktól.

Az aranyszálas szálbehúzó beavatkozás a huszonnégy karátos aranyszálakat az arcbőr alá juttatja, és ez serkenti a kollagén termelését, valamint javítja a kezelt terület vérellátottságát. Az aranyszálas kezelés ugyan feszesebbé teszi a bőrt, de nem emeli meg, ezért olyan esetekben használható, amikor a bőr veszített ugyan a rugalmasságából, de nem ereszkedett meg. Aranyszállal jó hatásfokkal lehet szebbé tenni az arcot, nyakat, valamint a dekoltázs környékét.

Szilikon szálas szálbehúzás

Biokompatibilis szilikonból készülő fogazott szálakkal elérhető, hogy a szálak megemeljék a bőr szöveteit. Ennek az emelő hatása látványosabb, mint az aranyszálas szálbehúzásnak. Az emelés a beavatkozás után 2-3 évig marad látványos, ezután az öregedés következményei miatt romlik a hatása. Ekkor a fiatalítás végett a meglevő szálakat újra lehet feszíteni, vagy új szálakat lehet bevezetni.

Száltípusok

  • Spring Thread: Szilikon és poliészter alapanyagú, négy irányban fogazott szálak, hogy a lehető legerősebb emelést tudja rögzíteni. A hatása 3-6 évig tart.

* * *

Ha valakit zavarnak a ráncai, a szálbehúzásos technika idejében való alkalmazásával a műtéti beavatkozás elkerülhető, de legalább is a műtét szükségességének az ideje jelentősen kitolható.

A szálbehúzás beavatkozás szükség esetén kiegészülhet szemhéjplasztikával. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

* * *

Szeretne többet tudni a szálbehúzásos eljárásról? Vannak saját tapasztalatai a thread lifting-gel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.