Szemhéjplasztika - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóSzemhéjplasztika
Képünk illusztráció

Szemhéjplasztika információk

A szemhéjplasztika, szaknyelven blepharoplastica, az esztétikai beavatkozások sorában az arc fiatalító műtétei közé tartozik. A beavatkozás végezhető külön-külön a felső szemhéjakon, ill. az alsó szemhéjakon, vagy együtt mindkettőn, esetleg az arcplasztika részeként is. Műtét technikailag megtörténhet hagyományosan (szikével), rádiófrekvenciás késsel, vagy lézerrel. Kombinálható a szarkalábak botox-os kezelésével, vagy lézeres ránctalanítással.

A felső szemhéjplasztikánál elsődlegesen a megtüremkedett bőrfelesleg eltávolítása történik, de az adott kiindulási állapot függvényében szükség lehet a musculus orbicularis oculi, azaz a szemkörüli izom részleges resectiojára, vagy az előboltosuló szemüregi zsírszövet csökkentésére.

Az alsó szemhéjplasztikánál az elődomborodó zsírpárnák eltávolítása és a megnyúlt bőr kimetszése történik. A két beavatkozás elvégezhető külön-külön, vagy együtt, bőrön vagy kötőhártyán keresztül ejtett metszésből is. Ha csak táskák vannak, ami főleg alkati lehet, elég csak a fölösleges zsírt eltávolítani, ha csak a bőr ereszkedett meg elég csak a bőrfelesleget kimetszeni.

A szemhéjplasztika eredményeként a szemhéj püffedtsége megszűnik, a táskák eltűnnek, a szemek kinyílnak, a tekintet üdébb, fiatalosabb lesz.

A szemhéjplasztika általában esztétikai okokból történik, de jelentős látáskorlátozás esetén orvosi javallat is állhat a háttérben.

Szemhéjplasztika biológiai háttere

A szemgolyók a csontos szemüregben, zsírpárnákba ágyazva helyezkednek el. A külvilág felé a szemhéjak védik, melyek egyben a szemrést is zárják. A szemhéjak külső felszínét bőr, belső felszínét kötőhártya (conjunctiva) alkotja, a köztes rétegeket izom és kötőszövet képezi.

Arcunk öregedési folyamatában az első jelek a szem és a szemkörüli területeken jelennek meg. Miért van ez így? Mert az felső szemhéj és alsó szemhéj bőre a legvékonyabb bőr a testünkön. A hátunk bőrének vastagsága, akár 20-30 szorosa is lehet szemhéjunk bőrének. A vékony bőr vékony irha réteget jelent, és mivel az irhában találhatók a rugalmas kollagén rostok, ezért vékony irha = kevés kollagént rost. Ezért veszti el elsőként rugalmasságát a szemhéjak bőre. A szemhéjak bőrének kinyúlása, a rugalmasság elvesztése már viszonylag korai életkorban is megjelenhet, és folyamatosan tapasztalható az idő előrehaladtával. Jelentős szerepe van a genetikai adottságoknak, és a külső tényezőknek, mint a gravitáció, napártalom, dohányzás, alkohol, életmód. Ezek külön-külön és együttesen is szükségessé tehetik a felső szemhéjplasztikát és/vagy az alsó szemhéjplasztikát.

Arcunk első ráncai a szarkalábak. Először csak mosolygáskor láthatók, később állandósulnak. Az idő múlásával a szemhéj alkotóelemeinek rugalmassága csökken. A gravitáció hatására a felső szemhéj bőre megnyúlik, bőrfölösleg alakul ki, ami megtüremkedve lógni kezd. Ezt követi az alsó szemhéj bőrének a megereszkedése és végül a csontos szemüreg zsírpárnáit rögzítő kötőszöveti hártyák megnyúlása miatt a zsírpárnák elődomborodása. Ezt nevezzük táskás szemnek. Mind a lógó szemhéj, mind a táskás szem, fáradt, szomorú ember benyomását kelti. A felső szemhéj megereszkedése oly mértékben fokozódhat, hogy a lógó szemhéj bőrét szó szerint a szempillák tartják. Ilyenkor jelentős látótér szűkület következik be. A beteget a kialakult állapot látásában korlátozza, gyakran kényszertartásban, hátrabiccent fejjel jár, hogy javítsa látását.

A szemhéjplasztika szükség esetén kiegészülhet szálbehúzással. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

További tudnivalók

II. kerület ittlakunk.hu: Trend a szemhéjplasztika?: Cikk.

Blikk Rúzs: A szépség ára - Ennyibe kerül a plasztika Magyarországon!: Cikk a hazai kezelésekről.ß

Blikk Rúzs: Plasztika 65 év felett - kell ez?: Cikk a 65 év feletti beavatkozások lehetőségeiről, kockázatairól.ß

Blikk Rúzs: Táskás szem és lógó szemhéj? Ezt teheted ellene!: Cikk.ß

Családinet: 5 módszer szemhéjplasztika helyett: Cikk.

Egészségügy klub: Mellplasztika, szemhéjplasztika, homlokplasztika: Cikk.

Ezdejó: Miért ne félj a szemkörnyék plasztikától?: Cikk.§

Kultúrpart: PÉNISZNAGYOBBÍTÁS SAJÁT ZSÍRRAL: Cikk a plasztikai műtétek lehetőségeiről.

Marie Claire: Ezek a nők kedvenc szépészeti beavatkozásai: Cikk.

Marie Claire - Sütő Emese Franciska: Arcfelvarrás egy jó szemöldökkel?: Cikk.

Marie Claire - Tamás Anita: A plasztikai műtétek pszichológiája: Cikk.

Szájápolás klub: Száj Körüli Ráncok Eltüntetése Ránc Feltöltéssel: Cikk.

Szépsegéd weboldal: Szemhéjplasztika animáción: Videó.

Szépségbróker: Szemhéjplasztika: Cikk.

Új Nő - Jankovic Nóra: Miért jó a szemhéjplasztika?: Cikk.

Érdekességek szemhéjplasztikával kapcsolatban

Anyu megmondja: Kell ez neked?: Cikk a dél-kóreai szokásokról a plasztikai műtétekkel kapcsolatban.

Marie Claire - Botás Enikő: Sztárok, akik felismerhetetlenre plasztikáztatták magukat: Cikk.

Pénzcentrum: Plasztikai műtét teljesen ingyen: mutatjuk a feltételeket: Cikk.

Pénzcentrum - Veres Dóra: Nem csak a gazdagok kiváltsága: ingyen is lehet plasztikáztatni: Cikk.

Ridikül - Dogossy Katalin: Mindent a plasztikáról: Cikk a plasztikai műtétek történetéről.§

Szépségbróker - Gulyás Gabriella Anna: Vonzóbbak leszünk plasztikai műtét után?: Cikk, sok illusztrációval.

Szemhéjplasztika tapasztalatok

Blikk Rúzs: Gondoltad volna? Plasztikáztatott Klapka György!: Cikk Klapka György műtétjéről.ß

Blikk Rúzs: Megbánta a plasztikai műtétet és a botoxot a magyar színésznő: Cikk Gór Nagy Mária szemhéj plasztikájáról és botox injekciós kezeléséről.ß

Blikk Rúzs: Nem titkolja a beavatkozást Szűcs Judith! Egyiket sem: Cikk Szűcs Judith szemhéj plasztikájáról és botox injekciós kezeléséről.ß

Szemhéjplasztikával kapcsolatos gyakori kérdések

Szemhéjplasztika műtét hol érhető el Magyarországon?

Szemhéjplasztika műtét legjobb tudomásom szerint elérhető a legtöbb nagyvárosban: Budapesten, Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen.

Szemhéjplasztika műtétet a saját praxisomban Budapesten végzem.

Kapcsolatfelvétel a szemhéjplasztikai rendeléssel

Szemünk az egyik legfontosabb eleme a külsőnknek, nagyban befolyásolja mások megítélését! Ha felmerül Önben a kérdés egy szépítő beavatkozás kapcsán, kérem keressen fel, hogy egy személyes konzultáció során meg tudjuk beszélni a kezelési lehetőségeket.

Ha ajánlataim felkeltették az érdeklődését, ne késlekedjen, keresse fel rendelésemet most!

TelefonTelefon: +36 20 / 574 - 7284

EmailEmail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Comments powered by CComment