Alsó szemhéjplasztika

Alsó szemhéjplasztika - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros László
Alsó szemhéjplasztika
Képünk illusztráció

Az alsó szemhéj öregedésének első tünete a szemhéj bőrének megnyúlása révén, a szarkalábak megjelenése. Ezt követi a teljes alsó szemhéj bőrének megereszkedése, és végül, a szemkörüli támasztórendszer megnyúlása miatt a suborbitális (szemgolyó alatti) zsírpárnák előboltosulása, herniálódása, a táskás szemek megjelenése. Ennek javítására alkalmas a szemhéjplasztika.

Az alsó szemhéjplasztika

Az alsó szemhéjplasztika feladata a kialakult bőrfelesleg és táskák megszüntetése.

A bőrfelesleg megszüntetését kimetszésével vagy lézeres ránctalanítással érjük el.

Kimetszés esetén egy bevágást ejtünk a szemhéjon. Ez a metszés a belső szemzug könnypontjától kezdődik, az alsó pillasorral párhuzamosan, attól 1-2 mm-re. Ezután egy természetes ráncban vagy törési vonalban haladva, a külső szemzugig tart. Szükség esetén az alsó szemhéj kimetszést ívelten egy szarkaláb ráncba továbbíthatjuk. Az alsó szemhéj esetén a bőrfelesleg nem olyan kiterjedt, mint a felső szemhéj esetén, ezért itt általában kevesebb bőrt kell eltávolítani. A bőrfelesleg pontos meghatározása és kijelölése, az alsó szemhéjplasztika sarkalatos kérdése, és egyben záloga a későbbi ectropium (alsó szemhéj kifordulás) elkerülésének.

Az alsó szemhéj bőrfeleslegének megszüntetését lézeres ránctalanítással is elvégezhetjük. Ez főleg kisebb mértékű bőrfelesleg esetén javasolt. A kezelés során a lézerfény eltávolítja a bőr hámrétegét és az irha egy részét. A hő hatására jelentős zsugorodás jön létre a bőrben, így a bőr megfeszül, a ráncok eltűnnek. A gyógyulás során kialakuló új, fiatal hámréteg tovább javítja az eredményt.

A táskák kialakulásában, a szemkörüli hártyás kötőszöveti rendszer megnyúlásának van elsődleges szerepe. Az előboltosuló zsírpárnák eltávolítása hagyományosan, a szempilla sor alatt ejtett metszésen keresztül történik, de kivitelezhető transconjunctiválisan is. Ebben az esetben a metszés nem külsőleg, a bőrön keresztül történik, hanem belsőleg, a kifordított alsó szemhéj kötőhártyáján keresztül. Ezt a lehetőséget általában akkor választjuk, ha a külső bőrfelesleg nem jelentős, vagy lézeres szemhéjplasztikát végzünk.

Nem minden táskás szem esetén szükséges az elődomborodó zsírpárnák eltávolítása. A modern zsírmegtartásos műtétek esetében a táskákat okozó zsírpárnák áthelyezése, szétterítése történik a megsüllyedt zygomaticus zsírpárnák helyére, és egyben azokat pótolva. Ezzel a módszerrel az arc szem alatti része teltebbé válik, a szemkörüli régió alsó határán megjelenő törési vonal kisimul.

Az alsó szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítésben történik. A beteg külön kérésére történhet altatásban is, de erre az eddigi tapasztalatok alapján ritkán volt szükség. A bőrmetszés hagyományosan szikével ejtjük. A további preparálás történhet ollóval, rádiófrecvenciás szikével vagy lézerrel. Az utóbbi kettőnek a nagy előnye, hogy a vágással egy időben a vérzéscsillapítást is elvégzi. A műtéti terület így gyakorlatilag vérzésmentes.

szemhéjplasztika területén egy külön kategóriát képez a lézeres szemhéjplasztika. Ebben az esetben szikére és hagyományos sebészi műszerekre nincs szükség, minden lézerrel történik. Alsó szemhéjplasztika esetében a metszés mindig transconjunctiválisan történik, azaz az alsó szemhéj belső felszínén, a kötőhártyán keresztül. Kevés kivétellel, a lézeres műtét része a teljes alsó-felső szemhéj bőrére kiterjedő lézeres ránctalanítás is, aminek eredményeképpen a szemhéj bőre kifeszül, megfiatalodik

A fent említett technikák egymással kombinálhatóak. Hogy az adott esetben melyik módszertől várható a legjobb eredmény, azt az orvosi vizsgálat után, a beteggel egyeztetve dönthető el.

Kapcsolatfelvétel a szemhéjplasztikai rendeléssel

Az alsó szemhéj jó állapota fontos a szép külső eléréséhez, mások megítélését alapjában határozza meg! Ha felmerül Önben a kérdés egy szépítő beavatkozás kapcsán, keressen fel, hogy fel tudjam mérni, mit tudok ajánlani, milyen kezelésre lenne szüksége.

Ha ajánlataim felkeltették az érdeklődését, ne késlekedjen, keresse fel rendelésemet most!

TelefonTelefon: +36 20 / 574 - 7284

EmailEmail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Comments powered by CComment

VISSZÉR-MED orvosi rendelő - VISSZÉR-MED Kft. Adószám: 12253504-2-41
Cím 1: 1027, Budapest, Margit Krt. 8-10. II. em. 12. Cím 2: 1023, Budapest, Margit utca 25. Telefon: +36 20 / 574 - 7284 Email: rendeles@szemhejplasztika-mindenkinek.hu
Copyright © Dr. Boros László - Minden jog fenntartva! A honlap tartama csak Dr. Boros László írásbeli engedélyével használható fel.
A honlapot készítette: AM & Kadmon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.