Szálbehúzás (Thread lifting) beavatkozás - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóSzálbehúzás (Thread lifting) beavatkozás
Képünk illusztráció

A szálbehúzó eljárás minimális sebészeti beavatkozással jár.

A felépülési idő gyakorlatilag zéró. Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs szükség hosszas lábadozásra, nem esnek ki hetek a gyógyulással. A szálbehúzó beavatkozás után hamar látványos lesz a javulás.

Kérdéseinkkel készüljünk fel a beavatkozás előtti konzultációra, hogy ne a kezelés során történjen fennakadás.

Szálbehúzás - A beavatkozás előkészítése

A szálbehúzási eljárást helyi érzéstelenítéssel végzik, altatás nélkül. A helyi érzéstelenítésen kívül más előkészületet nem igényel. Ez az egyetlen kényelmetlenség, ami éri a pácienst.

Az arcfiatalító beavatkozás alanyától az eljárás előtt nincs egyéb követelmény, nem kell különleges diétát tartani egészséges életvitel mellett.

A beavatkozást előkészítő konzultáción tájékoztassa a kezelőorvosát az esetleges egészségi problémáiról, szedett gyógyszereiről. A fájdalom csökkentése, a gyógyulás gyorsítása érdekében alkalmazott alternatív terápiákról mindig kérje ki a kezelőorvos véleményét, ne szedjen be semmit a beavatkozás előtt, amiről nem értesíti az orvosát!

Szálbehúzás - A beavatkozás

A szálbehúzó beavatkozás során vékony szálakat húznak be a bőr alá. Az eljárást végző orvos a megfelelő helyeken hajlékony szálakat vezet be a bőr szövetei közé. Mivel ez minimálisan invazív beavatkozás (ellentétben a hagyományos műtéti beavatkozásokkal), a páciens szervezetét is kevésbé terheli meg.

A szálbehúzó beavatkozás ideje átlagosan 45 perc, de ez a behúzásra kerülő szálak mennyiségétől függ. Az érzéstelenítés alatt álló területen kiegészítő kezeléseket is lehet végezni (pl. szemhéjplasztika, Botox kezelés), ez további időt vehet igénybe.

A szálbehúzás beavatkozás szükség esetén kiegészülhet szemhéjplasztikával. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

Szálbehúzás - Gyógyulás a beavatkozás után

Az arcfiatalító eljárás után számítani kell arra, hogy duzzanat keletkezik a kezelt területen, ami akár el is színeződhet, kékes-zöldes foltot képezve. Ennek a hűtését, jegelését érdemes a beavatkozás után elkezdeni, és addig fenntartani, amíg a duzzanat el nem múlik.

Közvetlenül a beavatkozás után kerülni kell a sminkelést, legalább 24 órán keresztül. Pár nap múlva a smink már használható a lehetséges elszíneződések elrejtésére.

Az első héten érdemes lehet odafigyelni a komplikációk elkerülésére a gyorsabb gyógyulás végett. A fekvést javasolt háton végezni, minél inkább megemelt fejjel, közelítve az ülő pozícióhoz. Mivel a beavatkozás az arcot érinti, igyekezni kell elkerülni az erőteljes arcmozgással járó tevékenységeket, pl. erős rágás, üvöltözés. Mosdásnál el kell kerülni az arc erős dörzsölését. Ne érje erős napfény az érintett területet.

A beavatkozás utáni pár hétben kerüljük az erős hőt (napozás, szolárium, szauna). Érdemes elkerülni az intenzívebb, felerősödő vérkeringéssel és pulzussal járó tevékenységeket (testmozgás, sportolás, masszázs).

Szálbehúzás - Lehetséges mellékhatások

Mivel ezen arcfiatalító eljárás során nincs komoly szövetroncsolás, vagy hatóanyagok bőr alá injekciózása, így az azokkal járó mellékhatások is hiányoznak. Nincsenek eltüntetésre váró műtéti hegek sem. Rendkívül ritkán előfordulhat bevérzés vagy ödémásodás a beavatkozás helyén. A beszúrási pontokon kialakulhatnak apró bemélyedések. Ha ezek a problémák néhány napnál tovább fennállnak, konzultáljon a beavatkozást végző plasztikai sebésszel.

* * *

Szeretne többet tudni a szálbehúzásos eljárásról? Vannak saját tapasztalatai a thread lifting-gel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.