Felső szemhéjplasztika

Felső szemhéjplasztika - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóFelső szemhéjplasztika

A felső szemhéjplasztikai műtét során a lógó felső szemhéj korrigálásra, megemelésre kerül. A felső szemhéj korrekciója esztétikusabbá, fiatalosabbá téve a megjelenést.

Felső szemhéjplasztika műtét
Időtartam: 30-60 perc
Érzéstelenítés: helyi érzéstelenítés
Varratszedés: 7 nap múlva

 

Arcunknak, eme fedetlen testrészünknek, kimagasló szerepe van a személyes kontaktusteremtésben és kapcsolattartásban. Ebben a kontextusban elsődleges szerep jut a szemünknek. De sajnos az elsődleges szerep jut szemünknek arcunk öregedésében is. Talán ezért van az, hogy a felső szemhéjplasztika az egyik leggyakoribb arcon végzett szemhéjplasztikai esztétikai műtét.

Miért lehet szükség a felső szemhéjplasztikára?

A felső szemhéj öregedésének első tünete a szemhéj bőrének megnyúlása révén, a bőr megereszkedése. A lógó szemhéjak beszűkítik a szemrészt, fáradt, szomorú küllemet kölcsönözve az arcnak. Az esztétikai problémákon túl akár a látást is zavarhatja a látótérbe csüngő szemhéj.

Felső szemhéjplasztika beavatkozás

A felső szemhéjplasztika feladata a kialakult bőrfelesleg eltávolítása. Ezt a bőr kimetszésével érjük el. Műtét előtt, fekvő és álló helyzetben, pontosan meg kell határozni az eltávolítandó bőr mennyiségét. A metszési vonalak megtervezése a műtét legfontosabb része. A pontos jelölés, a későbbi jó és tartós eredmény záloga.

A beteg korától függően, ha a bőrtöbblet nem jelentős, általában elég a belső és külső szemzug között ejtett félhold alakú bőrkimetszés. A metszésvonalakat úgy kell megtervezni, hogy a varrat, ill. a későbbi hegvonal a szemhéjak nyitott állapotában keletkező törési vonalba kerüljön. Így, az amúgy is hajszálvékony heg rejtve marad és gyakorlatilag láthatatlan.

Ha a bőrfelesleg jelentős és a külső szemzugon túl is jelen van a bőr megtüremkedése, akkor a félhold alakú metszés nem elég a teljes bőrfelesleg eltávolításához. Ilyenkor a metszésvonalat tovább kell terjeszteni a külső szemzugon túl is. Ez az un. jatagán metszés, ami biztosítja a célzott és teljes bőrfelesleg eltávolítását. Ezen felül, a jatagán metszés másik előnye, hogy segítségével meg lehet emelni egy kicsit a külső szemzugot, korrigálva így a szomorú szem képét. Hátránya, hogy a keletkező heg szemzugon kívül eső része, nem marad rejtett, de kellő varrási technika esetén pár hónap után szinte észrevehetetlenné válik.

A kiinduló állapottól függően, a felső szemhéjplasztika elvégzésekor a bőrfelesleg eltávolítását követően az alábbi beavatkozásokra lehet még szükség:

  • A laza bőr alatti kötőszövet és izomrostok zsugorítása. Ez történhet elektokauterrel, vagy korszerűbben lézerrel.
  • A musculus orbicularis oculi izomrostjainak részleges eltávolítása, az izomtömeg csökkentése céljából.
  • Az előboltosuló (herniálódott) peribulbaris zsírpárnák visszahelyezése (repozitiója) vagy részleges eltávolítása és a sérvkapu zárása.
  • Felső szemhéjredő képzés.


A felső szemhéjplasztika általában helyi érzéstelenítésben történik. A beteg külön kérésére történhet altatásban is, de erre az eddigi tapasztalatok alapján ritkán volt szükség. A bőrmetszés hagyományosan szikével ejtjük. A további preparálás történhet ollóval, rádiófrekvenciás szikével vagy lézerrel. Az utóbbi kettőnek a nagy előnye, hogy a vágással egy időben a vérzéscsillapítást is elvégzi. A műtéti terület így gyakorlatilag vérzésmentes.

A szemhéjplasztikák területén egy külön kategóriát képez a lézeres szemhéjplasztika. Ebben az esetben szikére és hagyományos sebészi műszerekre nincs szükség, minden lézerrel történik. Plusz elemként a műtét során egy, a teljes felső szemhéj bőrére kiterjedő lézeres ránctalanítás is történik, aminek eredményeképpen a szemhéj bőre kifeszül, megfiatalodik.

A fent említett technikák egymással kombinálhatóak. Hogy az adott esetben melyik módszertől várható a legjobb eredmény, az az orvosi vizsgálat után, a beteggel egyeztetve dönthető el.

Kiegészítő lehetőségek felső szemhéjplasztikához

A szemhéjplasztika szükség esetén kiegészülhet szálbehúzással. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

Felső szemhéjplasztika - További tudnivalók

 

Felső szemhéjplasztika árak

Alkalom Ár

Első vizit (konzultáció, vizsgálat, tanácsadás, megbeszélés)

5.000 Ft.-

Felső szemhéjplasztika, hagyományos - mindkét szemre

Felső szemhéjplasztika, lézer asszisztált - mindkét szemre

Felső szemhéjplasztika, lézeres - mindkét szemre

OEP biztosítással nem rendelkezők (külföldiek)

140.000 Ft.-

160.000 Ft.-

160 000 Ft.-

700 Euro

Készenléti díj (műtét elmaradása esetén)

30 000 Ft.-

Kapcsolatfelvétel a szemhéjplasztikai rendeléssel

A felső szemhéj hangsúlyos eleme a külsőnknek, nagyban befolyásolja mások megítélését! Ha felmerül Önben a kérdés egy szépítő beavatkozás kapcsán, keressen fel, hogy fel tudjam mérni, mit tudok ajánlani, milyen kezelésre lenne szüksége.

Ha ajánlataim felkeltették az érdeklődését, ne késlekedjen, keresse fel rendelésemet most!

TelefonTelefon: +36 20 / 574 - 7284

EmailEmail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

VISSZÉR-MED orvosi rendelő - VISSZÉR-MED Kft. Adószám: 12253504-2-41
Cím: 1027, Budapest, Margit Krt. 8-10. II. em. 12. Telefon: +36 20 / 574 - 7284 Email: rendeles@szemhejplasztika-mindenkinek.hu
A honlapot készítette: AM & Kadmon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.