Szálbehúzás (Thread lifting)

Szálbehúzás (Thread lifting) - Szemhéjplasztika mindenkinek - Dr. Boros LászlóSzálbehúzás (Thread lifting)
Képünk illusztráció

A szálbehúzás során apró, hajlékony szálakat vezetnek be a paciens bőrszövetei közé, amik megemelik, feszesebbé teszik, így fiatalosabb hatást hoznak létre.

Fiataloknál az arc apróbb szabálytalanságait, aszimmetrikus vonásait lehet vele kezelni, később pedig a megereszkedett vonásokat lehet vele feljavítani.

Szálbehúzásos arcfiatalító eljárás

A finomszálas arcfiatalításnak köszönhetően bárki egyszerűen tűnhet fiatalabbnak. A szálak segítségével természetes módon éveket tüntethet el az arcáról. Bár „mini ráncfelvarrás”-nak is szokták nevezni, ez nem műtét, hanem egy minimális beavatkozással járó eljárás, ami nem hagy látható hegeket.

A szálbehúzás célja, hogy a bőrt rugalmasabbá tegye. A szálak a kötőszövetek mélyebb rétegeit stimulálják, serkentve a kollagén termelését, valamint tartást ad, megemelve a megereszkedett szöveteket. A kezelés így természetes úton serkenti a saját szöveteket, gyorsítva a keringést.

Az arcél ettől határozottabbá válik, elsősorban az áll íve és a járomcsont környékén, de ez nem változtatja meg az arcvonásokat, az arc formáját. A bőr feszességén kívül nem lesz más nyoma a kezelésnek – nem lesznek sebhelyek, hegek, amik elrontanák az eredményt. A beavatkozásnak köszönhetően az arc rugalmasabbá, feszesebbé válik, így fiatalosabbnak tűnik. Ezáltal megszűnnek a mély ráncok, kevésé lesz petyhüdt a bőr.

Ha valakit zavarnak a ráncai, a szálbehúzásos technika idejében való alkalmazásával a műtéti beavatkozás elkerülhető, de legalább is a műtét szükségességének az ideje jelentősen kitolható.

A beavatkozás követően már rögtön látható lesz a változás, de a szövetekre gyakorolt hatás miatt néhány hónapra van szükség, hogy az eljárás elérje a maximális eredményt. A hatás tartóssága az egyéni adottságoktól függően egy-két év, de a beavatkozás ismételhető a hatás fokozása érdekében.

A szálbehúzás beavatkozás szükség esetén kiegészülhet szemhéjplasztikával. Különösen felső szemhéjplasztika mellett lehet előnyös a szálbehúzás alkalmazása. Felső szemhéjplasztikai műtétet követően megfelelő várakozási idő után végezhető el a szálbehúzás a beavatkozás által érintetlenül hagyott területeken.

Kiknél alkalmazható a szálbehúzás?

A szálbehúzó fiatalító kezelés bárkinél alkalmazható, kivéve:

 • implantátumokkal szemben allergiával rendelkezőknél
 • várandós nőknél, szoptató anyáknál
 • 18 évnél fiatalabbaknál, valamint olyanoknál, akiknél nem lehet számítani arra, hogy követni fogják az orvos utasításait

 

Kinek lehet hasznos a szálbehúzás?

 • Megereszkedett a bőre, és emellett nincs bőrfeleslege
 • El akarja kerülni a műtéti beavatkozást, az ezzel járó hosszadalmas gyógyulási időt, és az esetleges hegeket

 

A szálbehúzás hatása

 • Fiatalosabbá teszi az arc megjelenését, határozottabbak az arckontúrok, feszesebb a bőr
 • Csökkenti a ráncok mélységét, így kevésbé tűnik az arc komornak, szigorúnak
 • Megújítja a bőrt, stimulálja a kollagéntermelést
 • Az eljárás egyszerű, minimális fájdalommal jár
 • Sebhely nélkül, gyorsan gyógyul
 • A szálbehúzás során teljesen felszívódó szálak is használhatóak, ezeknél a beavatkozás hatása fél év és két év közötti
 • Nem felszívódó szálak esetén szilikon szálaknál a hatás két-három év, aranyszálak esetén pedig öt-tíz év

 

Szálbehúzásos eljárások

Rögzítés alapján

 • Rögzített szálas szálbehúzás
 • Rögzítés nélküli szálas szálbehúzás

 

Felszívódás alapján

* * *

Hogy az adott személynek melyik eljárás ajánlott, azt a kezelést végző plasztikai sebész tudja megállapítani egy személyes konzultáció során.

Szálbehúzás - További tudnivalók

Szálbehúzás (Thread lifting) beavatkozás

Szálbehúzás (Thread lifting) - Felszívódó szálas szálbehúzás

Szálbehúzás (Thread lifting) - Nem felszívódó szálas szálbehúzás

* * *

Kapcsolatfelvétel a szemhéjplasztikai rendeléssel

Arcbőrünk szépsége fontos eleme a külsőnknek! Ha felmerül Önben a kérdés egy szépítő beavatkozás kapcsán, keressen fel, hogy fel tudjam mérni, mit tudok ajánlani, milyen kezelésre lenne szüksége.

Ha ajánlataim felkeltették az érdeklődését, ne késlekedjen, keresse fel rendelésemet most!

TelefonTelefon: +36 20 / 574 - 7284

EmailEmail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

* * *

Szeretne többet tudni a szálbehúzásos eljárásról? Vannak saját tapasztalatai a thread lifting-gel kapcsolatban? Írja meg hozzászólásként!

Comments powered by CComment

VISSZÉR-MED orvosi rendelő - VISSZÉR-MED Kft. Adószám: 12253504-2-41
Cím 1: 1027, Budapest, Margit Krt. 8-10. II. em. 12. Cím 2: 1023, Budapest, Margit utca 25. Telefon: +36 20 / 574 - 7284 Email: rendeles@szemhejplasztika-mindenkinek.hu
Copyright © Dr. Boros László - Minden jog fenntartva! A honlap tartama csak Dr. Boros László írásbeli engedélyével használható fel.
A honlapot készítette: AM & Kadmon

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.